FOTOGRAFIE

YVONNE

VAN ROOSMALEN

Naast fotografe zit in mij ook een brede creatieveling: ik stel in dit kader creatieve uitspattingen ten toon met als consistent thema ‘maskers’ in een kleurrijke uitvoering. Daarnaast ook foto’s van Engelen.

 Locatie 1 De Engelenburcht | Achterstraat 
 

 SCHILDERSCLUB ENGELEN 

AQUAREL

ISABELLE

VAN BIJNEN

De deelnemers aan deze schildersgroep werken steeds met veel plezier aan een maandelijkse opdracht en de andere middagen werken ze vrij naar eigen inzicht uiteraard met behulp van Isabelle van Bijnen. (Kijk in het programma voor de demonstratietijden)

 Locatie 1 De Engelenburcht | Achterstraat 
SIERADEN

ANGELIQUE

CALIS

Liek's ArtBoetiek

Mijn hart ligt al een aantal jaar bij Polymeerklei (Fimo e.d.). In dit medium kan ik al mijn creativiteit kwijt, hoe meer ik maak, hoe meer ideeën er bij me opkomen.

lieksartboetiek.nl

 Locatie 1 De Engelenburcht | Achterstraat 
ACRYLSCHILDERIJEN

SUZANNE

VAN HAL

 GASTKUNSTENAAR 

Mijn schilderijen zijn meestal afbeeldingen van dieren. Soms op doek en soms op hout schilder ik realistisch in acryl. De uitdaging ligt er bij mij om het gevoel te treffen dat een speciaal dier met zijn specifieke uitstraling bij mij oproept. Hierbij let ik op weergave van vacht, verendek en vissenhuid. Door het kleurgebruik en toegevoegde structuren is mijn werk  een aanvulling in zowel een modern als klassiek interieur.

suzannevanhal.nl

 Locatie 1 De Engelenburcht | Achterstraat 
KERAMIEK

GERT

DE MULDER

 GASTKUNSTENAAR 

Decoreren. En hergebruik. Belangrijke drijfveren in haar werk. Gert de Mulder maakt werk waar je vrolijk van wordt. Zij ontwerpt, produceert en decoreert kleurrijke gebruikskeramiek zoals vazen, schalen en bekers. Ook maakt zij de wereld mooier, door "schoon" en gekleurd afvalplastic te upcyclen naar zitelementen, lichtobjecten, wand of gevelbekleding en “plastic” schilderijen.

gert.tv

 Locatie 1 De Engelenburcht | Achterstraat 
DESIGN

WANDA

VAN RIET

HENDRIK.NU

Met Hendrik.nu combineer ik de mooiste motieven van toen met duurzame materialen van nu. In de vouwvazen die ik ontwerp, zoek ik altijd naar verbindingen tussen het verleden en het heden. Die verbinding, samen met de duurzame vervaardiging van de vazen, maakt deze vouwvazen zo speciaal.

Het materiaal van de vouwvazen bevat geen weekmakers noch halogenen (zoals pvc) waardoor de productie middels milieuvriendelijke processen kan verlopen. Het materiaal is scheurbestendig en volledig waterdicht. Na het vouwen van de vaas kun je deze direct vullen met water.’

hendrik.nu | vouwvazen.com

 Locatie 2 Graaf van Solmsweg 85 
 
GRAFISCHE VORMGEVING

SARANDA

JACOBS

Stijl3

De stempel van je bestaan wordt vaak letterlijk vastgelegd in een vingerafdruk: de opbouw van lijnen, structuren en onregelmatigheden. De inspiratie van mijn vrije werk is ontstaan bij het overlijden van mijn vader. Na ontvangst van zijn vingerafdrukken ging ik op onderzoek uit: vergroten, versimpelen, veranderen, structuren zoeken, spelen met kleur en versterken met eenvoudige toevoegingen. Zoekende naar de vereenvoudiging, waarbij de unieke persoonlijkheid van iemand naar voren komt. 

 

#Fingerprints is een serie vrij werk van Vormgevingsbureau Stijl3.nl

 Locatie 2 Graaf van Solmsweg 85 
Suzanne-handtekening-zwart.png
TOEGEPASTE KUNST, MODERNE SIERADEN

SUZANNE

SCHAARS

“Ik ontwerp om iemands unieke uitstraling te versterken."

Prachtig vind ik die bevestiging in iemands ogen als ze een sieraad omdoen en voelen hoe het bekrachtigt. De verrassing over de sluiting en het plezier met de creatieve intelligentie waarmee ik in mijn ontwerpen speel. Sieraden brengen mooie verhalen en bijzondere herinneringen naar boven. En ik hou van die persoonlijkheid.”
 

CLIC
CLIC by Suzanne is “Creativity having fun” en een must have voor liefhebbers van bijzondere sieraden.
Eigenzinnig worden we ook genoemd.
Een sieraad van onze collectie heeft altijd iets extra’s ook maken wij sierden op maat.
Ringen on size fits all en armbanden die uitwisselbaar zijn met colliers die op verschillende manieren te dragen zij Dit jaar voor het eerst te zien tijdens de Atelierroute Engelen.

clicbysuzanne.com

 Locatie 2 Graaf van Solmsweg 85 
 
3D MAPPING 3D ANIMATION

DIRK

VAN POPPEL

TrackTo
Werkelijkheid en verwondering
TrackTo is gespecialiseerd in 3D Mapping. Met onze jarenlange ervaring met 3d animaties toveren we de werkelijkheid om tot een verwonderlijke show. De toeschouwer wordt verrast met het tot leven brengen van gebouwen zoals bij voorbeeld bij het lichtfestival GLOW Eindhoven met ons project “TOWER OF LIGHT” op de iconische Philips Licht Toren. Is wat je ziet nog wel de werkelijkheid? Is wat je beleeft nog wel echt? De kijker in verwondering brengen met een prachtig schouwspel om zo gezamenlijk een ‘virtuele’ ervaring te delen. "Shared Immersive Experience"

trackto.nl | Bekijk hier de trailer

 Locatie 3 RK Sint-Lambertuskerk  
 Graaf van Solmsweg
BEELDHOUWWERK

MARTIJN
SOONTIENS

Evenwicht, spanning en vitaliteit

Martijn Soontiens maakt bronzen beelden, mensfiguren. Ze reiken en strekken zich, leggen zichzelf in een knoop, laten spanning en vitaliteit zien. Vaak in een expressieve houding die haast onmogelijk is. Dit wordt versterkt door vertekende verhoudingen. Hij probeert vluchtige bewegingen te bevriezen.

Martijn geeft brons gieten en beeldhouw cursussen op zijn atelier in ’s-Hertogenbosch.

 

martijnsoontiens.strikingly.com

 Locatie 4 Protestantse Kerk | Kerkplein 
 
TEKENINGEN

MONIQUE
HAANSKORF

‘ Just below mij skin I am….’ 

 

Tere vondsten …

Monique Haanskorf maakt zeer gedetailleerde tekeningen van tere vondsten. “Ik kijk zeer  aandachtig en probeer zo nauwgezet mogelijk structuren en details weer te geven. Samen met mijn potlood probeer ik het gevoelige oog opnieuw uit te vinden.”

 

Moniquehaanskorf.strikingly.com

Met het KnutselKunstKabinet verzorgt Monique, op aanvraag, diverse creatieve workshops.

www.facebook.com/Knutselkunstkabinet

 Locatie 4 Protestantse Kerk 
BEELDHOUWWERKEN

CARINA

HARMS

We zijn hier nú. In de Oude Lambertus zijn generaties aan mensen voorbij gegaan. En in alle eeuwen was er dezelfde uitdaging om 'Van de mensen om je heen evenveel te houden als van jezelf'. Zoeken naar verbinding is inspirerend maar niet altijd eenvoudig. Beeldend wekt het in mij de interesse om mensen 'te treffen', liefst met een gezicht vol verhalen.
 

 Locatie 4 Protestantse Kerk 
VERF OP DOEK & BEELDHOUWWERK

MARJATTA
OHVANAINEN

Unieke bronzen beelden en schilderijen met Scandinavische thema’s.

 

marjatta.eu

 Locatie 4 Protestantse Kerk 
SCHILDEREN OP VERSCHILLENDE MATERIALEN

RIA
DE LAAT

 GAST KUNSTENAAR 

Ria de Laat is afgestudeerd op Arendonk met het
thema 'Spelen met lijnen', (abstract & minimalistisch).  Zij werkt op verschillende ondergronden (aluminium, glas, jute, fotopapier) in verschillende formaten met gemengde technieken.

'Een spel dat altijd door blijft gaan...'

 Locatie 4 Protestantse Kerk 
VERF OP DOEK

SJOUKJE

DOP

Sjoukje Dop (1971) woont sinds 2004 in Engelen.

Mijn werk kan je als volgt omschrijven:
•    Emoties vangen in olieverf

•    Het karakter weergeven op canvas

 Locatie 4 Protestantse Kerk 
TOEGEPASTE KUNST
Kunst die de akoestiek en de
sfeer in ruimtes verbetert.

MARJAN VELTKAMP

Fields

Het technische en artistieke hart van Fields wordt sinds acht jaar gevormd door Marjan Veltkamp, productvormgever, interieuradviseur en kunstenares in ’s-Hertogenbosch. 
Haar verrassende objecten, handgemaakt uit 100% wolvilt, zijn van een unieke schoonheid en functionaliteit. Speels opgehangen in de ruimte, als roomdivider of als plafondbekleding verbeteren ze voelbaar en hoorbaar de sfeer en de akoestiek.

marjanveltkamp.nl

 Locatie 5 Achterstraat 6 
Foto’s: auteursrecht Ilko Kemmere
Object: Turnball-wall
Ontwerper: Fields by Marjan Veltkamp
Locatie: Palazzo Francesco Turatie in Milaan tijdens Masterly the Dutch in Milano, 2019
 
ILLUSTRATIES

TON

VAN DEN

BERGH

De zoektocht naar de Graal is nog lang niet ten einde. Beleef de avonturen van de Engelense kasteelheer Bloemendaal en zijn schildknaap Hannes in het nieuwe stripverhaal “Het geheim van de Moerasdraak”, het vervolg op en de ontknoping van “De Graal van Bloemendaal”. Bekijk de schetsen en de originele aquarellen. Ook zijn er illustraties te zien voor de Kring Vrienden van Den Bosch en over de bevrijding van Engelen, alsmede ander werk gemaakt in opdracht.

tonvandenbergh.com

 Locatie 6 Achterstraat, naast nr.5 
 
IJZERKUNST

BART

SOMERS

 GASTKUNSTENAAR 

“Omdat ik lief ben voor het ijzer, is het ijzer lief voor mij”, schildert Bart met woorden zijn relatie met ijzer.
“Iedere keer weer heb ik het gevoel, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is dat ik dat weerbarstige staal naar mijn hand kan zetten.
Ik boetseer met de smeedhamer en schilder met mijn snijbrander. 
Aan het einde van een werkdag dag heeft de vorm gewonnen van het ijzer. 
Mijn energie, mijn bloed, het zweet en de tranen zijn het beeld geworden. Het is pure liefde voor het materiaal.”

somerssteelart.com

 Locatie 7 Kloostertuin | Entree Vlacie
 
VINTAGE WINKEL

ELSELIE
WILLEMS

BIJZAAK 24

Bijzaak24 is een winkel die gevestigd is in een oude kruidenierswinkel met het originele inventaris uit de jaren ’60. Nu gevuld met unieke, aparte en herkenbare spullen van TOEN. Van allerlei soorten aardewerk en (gekleurd) glaswerk tot kleine meubeltjes. Maar ook oude schilderijtjes en lampen. Het is een winkel vol met herinneringen met een knipoog naar vroeger.

 Locatie 8 Dorpstraat 24 
 

 ATELIER BLIJ MET BEPPIE 

MIXED MEDIA

CARO
TER ELLEN

Kleinlevenkunst

Blijven spelen is mijn uitdaging, met taal en verder met elk voor mij hanteerbaar materiaal. De gebaren worden steeds kleiner en lichter. Blije boekjes, Takkadoos en verblomd onhandige bakjes vormen lichtpuntjes in mijn werk. Daarvan genieten en er om lachen dat is mijn kleinlevenkunst. Ik ben een van de dames van “atelier blij met Beppie”. Een groepje dat regelmatig samen deelt, leert en inspireert. Wij exposeren samen.

 Locatie 9 Sint Lambertusstraat 23A 
 
 
MANDALA STENEN & SCHILDERIJEN

WILMA

VAN LINDEN

Op de mandala stenen en schilderijen worden in mooie kleuren symmetrische patronen gezet in zogenaamde dots. Hiervoor wordt de verf speciaal geprepareerd zodat deze dots als dikke druppels erop kunnen worden gezet. Met grote en kleine druppels wordt het patroon aangebracht, waardoor de mandala's dot voor dot tot leven komen. Een rustgevende, maar ook zeer nauwkeurige en tijdrovende techniek, want elke rij dots moet tussentijds drogen.

 Locatie 9 Sint Lambertusstraat 23A 

 ATELIER BLIJ MET BEPPIE 

 ATELIER BLIJ MET BEPPIE 

MIXED MEDIA

JOKE

HANEGRAAF

Als iets me bezighoudt wil ik het vormgeven. Ik zoek dan naar beelden die dat wat me raakt kunnen weergeven. Al spelend ontdek ik nieuwe vormen en kleurcombinaties. Dat zoekende karakter is kenmerkend voor mij.

 

Regelmatig maak ik ook portretten. Ze zijn nooit zorgvuldig uitgewerkt. Impressionistisch uitgevoerd probeer ik eerder een sfeer op te roepen.
www.jokehanegraaf.nl

 Locatie 9 Sint Lambertusstraat 23A 
MIXED MEDIA

BEP

BAERWALDT

“Herinneringen maak ik beeldend”,
in boekjes, kistjes en op textiel!

 Locatie 9 Sint Lambertusstraat 23A 

 ATELIER BLIJ MET BEPPIE 

BEELDHOUWWERKEN

RIET
MANGNUS

GALERIET

Mijn werk van steen en klei kenmerkt zich door organische vormen. Met name bij de keramiek valt er vaak wel iets te lachen. Tja, wat kun je zeggen over kunst? Dat smaak zó persoonlijk is. Kunst kan echter, net als muziek, je raken zoals niks anders dat kan. En zolang ze je raakt en voedt, positief of negatief, je blik opent, voegt ze iets toe. Onze geplaagde wereld heeft dit soort ‘voeding’ nodig.

galeriet.com

 Locatie 9 Sint Lambertusstraat 23A 
VERF OP DOEK

LOUK
VAN HOOF

Selfies, klik, filter en klaar voor Instagram. Alles voor het perfecte plaatje. Hierdoor vergeten we echt te kijken naar datgene wat door het leven gecreëerd is. Ik wil de kijker meenemen in het gevoel en details laten zien die iets met je doen.

 Locatie 10 Leunweg 2 
 
KERAMIEK

TRUDY

VAN LITH

TRUUPS-DESIGN

Keramiek door de eeuwen heen fascineert mij. Het zoeken naar de juiste vorm met een passende afwerking/huid is waar het mij om gaat. Vorm en decoratie moeten elkaar aanvullen tot één verrassend geheel. Voor de afwerking maak ik graag gebruik van contrasten. Glansglazuren samen met de rauw gebakken scherf, effectglazuren met gepolijste klei, texturen, sinterengobe, mat, glans of fat lava glazuur.  

 Locatie 11 Kraanvogellaan 46 
 
KERAMIEK

LUCIE
WOLFS-KOKKELER

Keramiek met een grote verscheidenheid aan vormen en kleuren, handmatig gevormd en opgebouwd met kleirollen. Vazen, sculpturen en schalen, groot en klein in diverse maten en vormen. Bij het vervaardigen is gebruik gemaakt van verschillende soorten klei, engobes en glazuren met een kleurrijk resultaat. Meer informatie op website www.luciewolfs.nl.

 Locatie 11 Kraanvogellaan 46 
TEXTIELE KUNST

LIDEWIJ
ERKEN

LIEDJE DESIGN

Onder de naam LiedjeDesign maak ik met aandacht en liefde textiele zaken. Ik werk het liefst met pure materialen en verf mijn materiaal waar mogelijk met plantaardige verfstoffen zoals indigo.

 

Binnen de geweldloze communicatie staat de Giraf voor empathie. Aandacht en begrip voor een ieder. Hieruit is mijn giraf ontstaan om te koesteren en als teken van liefdevolle aandacht.

liedjedesign.nl

 Locatie 11 Kraanvogellaan 46 
BLOEMWERK

NEL

VAN RENS

& BETSIE

BOEIJEN

STIJL

Wat een feest om voor de 3e maal deel te mogen nemen aan de atelier route engelen. Met de mooiste bloemen en natuurlijke vondsten hopen wij bezoekers blij te maken met onze prachtige creaties. Laat je verrassen, geniet van kleuren, geuren en vormgeving. Wees welkom

 

wijzijnstijl.com
 

 Locatie 12 Dr. H.P. Heinekenstraat 18 
 
TEKENINGEN

ASTRID

WIJN

Ik ben gek op tekenen. Ik hou heel erg van stripverhalen, graphic novels en illustraties. Mijn eindexamenproject op de Academie Arendonk vorig jaar bestond uit een aantal tekeningen geïnspireerd op een verhaal van de Colombiaanse schrijver G.G.Marquez. Het absurde van een schrijver als Marquez trekt me aan. Het hoeft voor mij niet per se levensecht te zijn, of heel 'mooi'.
Wat ik vroeger in muziek deed, doe ik nu in mijn tekeningen: een verhaal vertellen.

 Locatie 12 Dr. HP Heinekenstraat 18 
FOTOGRAFIE

ZOË

SLUIJS

Studente | Kunstacademie Sint Joost

Zoë Sluijs is een fotografie student aan het AKV Sint-Joost te Breda. Een vaak terugkerende thema in haar werk is de relatie die de mens heeft met de natuurlijk wereld. Door het combineren van gedocumenteerde beelden en geënsceneerd werk, wordt met de foto’s ook de waarheid van het fotografische medium bevraagd. Omdat Zoë vaak series maakt zijn de beelden voornamelijk te zien in boekvorm, maar ook individueel als prints.

 

 Locatie 13 Het Hoenderland 1
 
VERF OP DOEK, MIXED MEDIA

LIEKE TRIPALDELLI

Ik ben een schatgraver. Ik hou van oude verweerde spullen. Dingen met een verhaal. Het doek voor mijn portretten in olieverf koop ik in kringloopwinkels of op de rommelmarkt.

 

Ik schilder over oud werk heen. Soms blijven er stukken oud werk zichtbaar. Meestal schilder ik ze helemaal over. Het zijn vooral portretten van mensen. En hier en daar een hond. Met oud speelgoed, vondsten uit de natuur en oude kooitjes maak ik assemblages.

Ik speel. Net als een koekoek die haar eieren legt in het nest van een ander.

lieketripaldelli.nl 
 

 Lokatie 14 Engelerhart | Engelerpark 2 
 
FOTOGRAFIE

ASTRID

BRENNINKMEIJER

EXPRESS YOURSELF

Fotografie is voor mij emotie. Het gevoel dat een foto losmaakt kan voor iedereen anders zijn. Spreekt het onderwerp aan? Of juist niet. Foto’s kunnen ook een reflectie zijn van je eigen gevoel. Hoe is je gemoedstoestand? In hoeverre heeft dat invloed op wat een beeld bij je op roept? Voor de Atelierroute heb ik een fotoserie met natuurportretten samengesteld waarin je wordt uitgedaagd je gevoel te laten spreken.

pictureThiz.nl

 Lokatie 14 Engelerhart | Engelerpark 2 
AQUAREL OP PAPIER

ADA

MEEUWSEN

Mijn naam is Ada Meeuwsen en mijn grote hobby is aquarelleren. Aquarel is een leuk en spannend spel tussen water en verf. Ik hou van de natuur, mensen en dieren. Dat zijn dan ook vaak de onderwerpen van mijn werk.
 

 Lokatie 14 Engelerhart | Engelerpark 2 
DOCUMENTAIRE

ZOÉ

BEEKES

Studente | Filmacademie te Amsterdam

Documentaire 10:34 min | GEWOON ANDERS

“Ik woon met mijn twee moeders in Engelen. Mijn vader woont in Amsterdam met zijn vriend. Mijn vader is de broer van mijn niet-biologische moeder.” Hiermee begint deze persoonlijke documentaire van een jonge vrouw die haar vier gayouders interviewt.

Ze gaat met haar ouders terug naar de jaren ‘90, naar hun overpeinzingen, emoties, en liefde om voor deze familieconstructie te kiezen.

 Lokatie 14 Engelerhart | Engelerpark 2 
BASISSCHOOL

ANTONIUS ABT

JENAPLAN

KINDCENTRUM

Antonius Abt Jenaplan Kindcentrum organiseert al sinds jaar en dag in het voorjaarde Pareltjesavond: een avond waaropde kinderen hun eigen kunstwerken laten zien en het proces om te komen tot de kunstwerken beschrijven aan familie en belangstellenden.

Dit jaar doen ze óók mee aan de Atelierroute en is op locatie Park in Engelen de mooiste kinderkunst te bewonderen.

 Locatie 14 Engelerhart | Engelerpark 2 
BUITENSCHOOLSE OPVANG

BSO
EIGENWIJZE

Op BSO Eigenwijze wordt veel ruimte gegeven aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen. Een belangrijk onderdeel hiervan is het stimuleren van hun creativiteit. Op iedere locatie is de mogelijkheid om te experimenteren in het atelier. Er ontstaan de mooiste dingen. Kom kijken naar de kunstwerken die de kinderen op de BSO gemaakt hebben.

 Locatie 14 Engelerhart | Engelerpark 2 
atelier route schuilplaats 2.jpg
WORKSHOP

JONGEREN

CENTRUM

De Schuilplaats

Jongeren zijn de kunstenaars van de ­toekomst. Vanuit het Jongerencentrum De Schuilplaats bieden wij deze groep een podium tijdens de Atelierroute. Het is zeker de moeite om te komen kijken wat de toekomst ons gaat brengen. Om het vak “kunstenaar” verder onder de aandacht te brengen en jongeren te enthousiasmeren bieden wij ook workshops deze dag. Met jong enthousiasme nodigen wij u uit om ook bij ons rond te komen kijken of deel te nemen om uw eigen talent te ontdekken.

Loop binnen en doe mee met de gratis workshops:

• Grafitti Spuiten • Filmen met Drone • Fotografie

Aanmelden is niet nodig je kunt zo mee doen.

(Zie ook bij het programma)

 Locatie 15 Engelerhart | Engelerpark 2 
 
KOSTUUMS, DECORATIE

MARJA
BERNTS

Geïnspireerd door re-enactment evenementen heeft Marja voor deze editie van de Atelierroute een aantal kostuums en accessoires gemaakt. De stijlelementen in de kleding zijn een vrije historische vertaling met invloeden van renaissance tot romantiek.

 Locatie 16 De Vutter | Bensdorp Wijnen 
 De Beverspijken 20L
 
FOTOGRAFIE

WIM

ROELSMA

Artishoot

Mijn camera is mijn penseel. Ik schilder ermee naar hartenlust. Laat je bij het zien van de foto’s onderdompelen in schoonheid, kleur en fantasie. Ik probeer mensen in hun wezen te treffen, hun essentie te vangen, ontdaan van alle ‘ruis’. Ik ben één met wat er om mij heen gebeurt en dat vind je terug in mijn foto’s.

artishoot.nl

 Locatie 16 De Vutter | Bensdorp Wijnen
 De Beverspijken 20L
AMBACHTELIJKE PRODUCTEN

GUSTA

DE BEURS

& BRECHJE

BÖGELS

HONINGGOED

Honinggoed is ontstaan uit liefde voor de natuur, voor bijen en koken. In 2013 zijn we begonnen met imkeren in 's-Hertogenbosch. Met fruit en groenten die door de bijen zijn bestoven, maken we op ambachtelijke wijze de lekkerste jams, chutney’s en honingkoeken. Gemaakt met liefde en gezoet met echte honing.

honinggoed.nl

 Locatie 16 De Vutter | Bensdorp Wijnen De Beverspijken 20L
AQUARELLEN

RIETJE
POTTER

Mijn passie is aquarelleren! De spanning wat water en verf samen doen, terwijl je het niet helemaal in de hand hebt, dat is het gevoel wat ik nodig heb!

 Locatie 17 Holterveste | Trappenhuis
 
VERF OP DOEK, TEKENINGEN, DECORATIE

FRANCOIS
PAYMANS

 Locatie 17 Holterveste | Trappenhuis
PENTEKENINGEN

HANS
GILBERS

Hans maakt verfijnde tekeningen door het plaatsen van miljoenen minuscule stippen. Zo creëert hij kleur- en grijstinten in zijn werk. Deze tijdrovende en intensieve techniek zie je maar zelden uitgevoerd. Hij behoort dan ook tot de toptekenaars van de stipkunst. Elke stip doet ertoe in zijn werk. Hij brengt zijn tekenwerk ook over op keramiek. Zo ontstaat een driedimensionale kunstbeleving in het interieur. Kom kijken en verwonder uzelf.

hansgilbers.nl

 Locatie 18 Leliënhuyze 26
 
VERF OP DOEK, TEKENINGEN, AQUAREL

PIET

SCHAAP

Mijn werk richt zich op waterrijke stadsgezichten vanuit een historisch perspectief, hoewel ik momenteel ook toewerk naar voorstellingen van contemporaine architectuur. Ik maak zowel aquarellen als olieverfschilderijen. Aanvankelijk richtte ik me daarbij op de vestingstad Woudrichem, maar momenteel ben ik actief in 's-Hertogenbosch. Ik heb een aanvang gemaakt met twee series over deze stad in olieverf. Ik publiceerde reeds enkele kleurenboeken voor volwassenen. Ook maak ik beeldmerken en familiewapens en neem ik opdrachten aan.

pietschaap.nl

 Locatie 19 Leliënhuyze 52
 
TEXTIEL KUNST & CULTUREEL ANTROPOLOOG

LOES

LEATEMIA

Nieuwsgierig ben ik naar de plek waar we nu zijn, hoe heden, verleden en toekomst met elkaar verbonden zijn. Ik ben gefascineerd door verbindingen gemaakt via lijnen, knooppunten en patronen. Waardoor ritme en beweging ontstaat.
 
Met draden en stof maak ik verbindingen in weefsels. Ik werk met natuurlijke materialen, zoals linnen, katoen, wol en zijde. Mijn proces is organisch. Vanuit een idee of gevoel maak ik schetsen en ga experimenteren Ik ben nieuwsgierig hoe materialen vallen, bewegen, de zwaartekracht volgen.

 Locatie 20 Drie Koningenplein 6 | Bokhoven 
 
VERF OP DOEK

MARIKE BOERMAN

ATELIER DE HEERLIJKHEID
Een bijzonder mooi atelier op een paradijselijke plek. De plek waar Marike Boerman woont, werkt aan haar kunst en les geeft. Een plek waar inspiratie werkelijk in de lucht hangt. Tijdens de open atelierroute kun je daarvan proeven en Marike's werk zien. Ze vertelt je graag over haar kunst en de cursussen die zij geeft.

atelierdeheerlijkheid.nl

 Locatie 21 Gravin Helenastraat 3 | Bokhoven 
 
VERF OP DOEK & FOTOGRAFIE

JACQUES

WOLLERSHEIM

Het werk is Figuratief Expressie.

Met de Muze, leerde ik emoties in houding verbeelden. Foto’s gaan door een digitaal proces, schuiven met compositie, schoonheid en zeggingskracht. De techniek, is olieverf aquarelleren en drogentijd benutten. Elk schilderij is onderdeel van een proces, beter te willen schilderen. Turen, kortsluiten uit je comfortzone, doen wat je hand ziet.

j.wollersheim.kunstinzicht.nl

 Locatie 22 Groensteeg 2 | Bokhoven 
 
COLLAGE ART

FRANCIS

VERMEULEN

FRAN I.D. COLLAGE

Ik word overweldigd met invloeden, beelden, geluiden. Situaties observeer ik.

Thema's Vrouwelijkheid, Natuur, Macht, Technologie, het Lichaam, Seks, Religie en Diversiteit.
Ik denk in plaatjes. Beelden knippen, schuiven en passen combineer ik in één werk, waardoor een geheel ontstaat. Ik creëer beelden die verleiden, soms shockeren. Vaak een relatie tussen het mooie en het groteske.
Soms heb ik een eindresultaat in gedachten, de andere keer laat ik de beelden zelf het werk doen.

 Locatie 23 Bed en Breakfast | Groensteeg 1 | Bokhoven 
 
INSTALLATIES

KEES VAN

DEN BOOGAART

 GASTKUNSTENAAR 

Hoe kijken Jullie

Voor mijn nieuwe installaties Hoe Kijken Jullie put ik uit een bron van foto’s die gestreamd worden vanaf de smartphones van verschillende groepen individuen. Het resultaat is een unieke installatie, bestaande uit collages van computerschermen, die onthult wat de fotograferende mens verbindt.

“We zijn niet zo individualistisch als we soms denken,”

 

De rode draad door zijn werk is het ontrafelen van verborgen betekenissen van beelden die we als individu en maatschappij maken.

keesvandenboogaart.com

 Locatie 23 Bed en Breakfast | Groensteeg 1 | Bokhoven 
PERFORMANCE, FOTOGRAFIE

EMMY & SKAG

PETERS

MARIONETTENTHEATER
DE BOKKESPRONG

Marionettentheater de Bokkesprong, presenteert
zich tijdens de atelierroute met stilstaande fragmenten uit theaterstukken die zo nu en dan tot leven komen. Je ziet de Gelaarsde Kat, de IJdele Engel, Repelsteeltje, De Mooiste Vis van de Zee en Het Griezeltheater. Daarnaast is er een tentoonstelling
van 40 jaar Theater de Bokkesprong met foto's en marionetten. Geschikt voor kinderen en volwassenen.

theaterdebokkesprong.nl

 Locatie 24 Graaf Engelbertstraat 8-A | Bokhoven